Pro Progressio Innovációs Díj

Széles látóterű, a kiterjesztett valóság segítségével a gépjármű szélvédőjére vetített műegyetemi navigációs eszköz ötlete nyerte az idei Pro Progressio Innovációs Díjat.

 

„A Halál-völgyének kapujában állunk, és terveink szerint be is lépünk majd oda ezzel a fejlesztéssel. Jó úton járunk, ám innovációnk még nem érte el a piaci, gazdasági hasznosulás szintjét, éppen ezért köszönjük a meghitelezett bizalmat, amit igyekszünk értékes és eredményes kutatómunkával meghálálni” – fogalmazott a BME-Pro Progressio Innovációs Díj idei nyerteseként Koppa Pál, a BME Természettudományi Kar (BME TTK) Fizikai Intézet Atomfizika Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, aki kutatópárjával, a tanszéken dolgozó Sulyok Ábel PhD-hallgatóval részesült a magas rangú szakmai elismerésben.
A díjat a nemrégiben felavatott Balatonfüredi Tudáscentrumban megrendezett BME Innovációs Nap és Kompetenciavásár rendezvény keretei között nyújtotta át a nyerteseknek Czigány Tibor rektor és Pakucs János, a Pro Progressio Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

További részletek az alábbi linken: https://www.bme.hu/hirek/20220705/Pionir_kozlekedesbiztonsagi_eszkozben_egyesulhet_a_digitalis_vilag_es_a_fizikai_valosag